A reiki páratlan erejű, működő Öngyógyító rendszer.

_8e980a1c-308a-4ebc-951a-dd844453e263.jpgMi is a Reiki?

Az emberi és az állati testnek kézrátétellel történő gyógyítása az ösztöneinkkel egyidős cselekedet. Megnyugtat és megszabadít a fájdalomtól. Fizikai kellemetlenség észlelésekor a legtöbb ember legelőször is ráteszi a kezét a fájdalmas területre. Amikor a gyermek elesik és lehorzsolja a térdét, azt akarja, anyja megérintse (vagy megpuszilja) azt, és így enyhítse a fájdalmát. Az anya, ösztöneinek engedelmeskedve a lázas, beteg kisgyereknek a homlokára teszi a kezét.

Az emberi érintés melegséget, nyugalmat, gyógyító erőket közvetít.

Gondoskodást és szeretetet. A kutyának vagy a macskának az első ösztönös cselekedete a beteg állat fájdalmas testrészének a nyalogatása – ugyanazzal a céllal, amiért valaki a kézzel történő érintést alkalmazza. Az anyaállat aggodalmában ugyancsak nyalogatja a kicsinyét. Ez az egyszerű mozdulat az alapja valamennyi kézrátétes eljárásnak. Az élő test - emberi, vagy állati - melegséget és energiát sugároz. Ez az energia az életerő maga, és oly sok elnevezése van, amennyi emberi kultúra. A polinéziai hunas nép a Mana, az amerikai irokéz indiánok az Orenda névvel illetik ezt a gyógyító erőt. Indiában Prána, héberül Ruach, az iszlám országokban Barraka, Kínában pedig Ch'i a neve.

A Reiki jelentése.

Akadt gyógyító, aki az Orgon Energia (Wilhelm Reich), az Állati Magnetizmus (F.A. Mesmer) vagy az Archaeus (Paracelsus) kifejezést használta. Japánul Ki a neve, és ebből a szóból származik a reiki elnevezés. Mantak Chia Ch'i Kung-oktató a (kínai Kivel azonos értelmű) Ch'i szó jelentését a következőképpen határozza meg: „energia, levegő, fuvallat, szél, éltető lélegzet, alapvető lényeg... a világegyetemet mozgató energia." A Ch'i Kung ősi ázsiai gyógyító tan. A testen belüli energiamozgások irányításával fokozza és fenntartja a Ch'it. A Ch'i, avagy Ki olyan elektromos jellegű energia, amely létrehozza a testet, és meghatározza az egészségi állapotot. Amikor a Ki elhagyja az élő szervezetet, akkor eltávozik az élet. A Ki a Föld, a bolygók, a csillagok, a mennyek alapvető éltető ereje is, és ezek az energiaforrások hatnak az emberi test Ki-energiájára. Minden élő tartalmaz és sugároz Ki-energiát - ez az aura biomágneses energiája. A prána ( egy szanszkrit kifejezés) jelentése abszolút energia, univerzális életérő. A prána minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja. A prána egy összetett energiarendszerként működik, ami nélkül a fizikai test sem életképes.

A reiki páratlan könnyedségű és erejű, kézrátétellel történő működő gyógyító rendszer.

A "Reiki" japán szó, jelentése: az egyetemes életerő energiája. Az alapszót két összetevőjére bontva - "Rei" és "ki" a japán abc e jeleinek definíciója szerint a "Rei" kozmikus, transzcendens szellemiség, misztikus erő és eszencia. A "ki" a létfontosságú életerő energiája, mely a kínai akupunktúrában "chi"-nek, a hívő keresztények Fénynek és az orosz kutatók "bioplazmikus energiának" nevezik. A teljes világegyetemet áthaladó prána vagy ki , állandó mozgásban, rezgésben, „folyásban” van. Ez az univerzális életenergia kapcsolódik az emberi energia-központokhoz is de kapcsolatokat hoz létre az egész univerzumban. Az ember az ún. energiacsatornákon és a csakrákon keresztül életenergiát vesznek fel környezetéből, ami a fizikai és az egyéb energiatestek működéséhez elengedhetetlenül szükséges. A testbe bevitt kozmikus energia, életerő az energiacsatornákon (nadikon) halad keresztül, vagy pedig azokban kering. Ezek az energiacsatornák a finomanyagú síkon léteznek így szabad szemmel nem is láthatók.

Mindannyiunknak van Reiki-energiája (Egyetemes Életerő Energia), ez születési jogunk.

Bárki megteheti azt, hogy kezét egy másik személyre helyezi, és gyógyulási folyamatának felgyorsítását segíti mágneses energia átadásával. A Reikiben a behangolási folyamat amely beavatásként is ismeret a tanítványt képessé teszi arra, hogy nagyobb mennyiségű egyetemes életerő-energiát tudjon magán átáramoltatni és azt megfelelő rezgésszinten tartsa. A Reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja le. Például : ha egy kezelés alatt a testedre helyezem a kezem, akkor te fogod lehívni a megfelelő energiamennyiséget és testednek éppen arra a részére, ahol arra szükség van. Ebben a folyamatban soha nem merülsz ki, mivel, úgymond te is kezelést kapsz, miközben "adod" az energiát. Az energia koronacsakrán lép be, és a felső energiaközpontokon áthalad a szívcsakrához valamint a napfonat csakrához majd halad ezután tovább a karon és kézen át a kezelt személy testébe. Így nem lehetséges ebben a folyamatban kimerülni, mivel bizonyos energiamennyiség elraktározódik benned.

Kétségtelenül a Reiki egyik legnagyobb előnye az, hogy teret ad az önkezelésre.

Ha már be van hangolva egy személy, akkor csak arra a szándékra van szüksége, hogy kezelni akarja magát, vagy valaki mást, és az energia abban a pillanatban megérkezik.  Az egyben egy teljes relaxációt is jelent, megszabadít a stressztől. Felerősíti a testben keringő életenergiát. Egyensúlyba hozza az anyagi valamint az éterikus testeket. Saját magunk kezelése segít az érzelmi gyógyulásban s mint tudott minden betegségnek vannak érzelmi háttere.

A Reiki nem vallás, nincsen hitvallása vagy világnézete.

Valójában ez egy nagyon ősi tudomány, mely évszázadokig rejtve volt, míg dr. Usui újra fel nem fedezte ezt a réges-régi módszert a tibeti szutrák között elrejtve. Stanfordi kutatók rendkívül érzékeny műszereket alkalmazva, melyek a testbe belépő energiák áramlását hivatottak mérni, kimutatták, hogy a Reiki-energia a gyógyító testébe annak feje tetején (vagy koronacsakráján) lép be és kezein át lép ki. A már aktiválódott Reiki-energia, spirálisan mozog, nagyon hasonlóan a DNS dupla spiráljához. A kezekből kiáradó energia mennyisége határozottan növekszik a kezelés alatt.

Lehet e mérni a Reikit?

Dr. Bara Fischer, Santa Fé-beli orvos (New Mexico), ismert kutató, kifejlesztett egy rendkívül ügyes módszert arra, hogy a Kirlián-fotók segítségével mérhesse az életenergiát, és bemérte a szerzőt egy távollévő betegnek való kezelés elküldése előtt, illetve aközben. Az a fotó, amelyet a távollévő gyógyítása közben készített, a sugárzás jelentős megnövekedését tanúsítja, összevetve a kezelés előtt készített fotón látható, sokkal kisebb kiáramlással. Az adatok nagyon világosan mutatják, hogy valóban létezik egy valamiféle plazmaáramlás - a test rendszeréből energia szabadul fel -, amikor az energiablokkok megszűnnek.   Minden Reiki kezelés eredménye más és más, mivel a végeredményt döntő módon a páciens határozza meg. Az emberi tudat fókusza dönt.   Minden egyes ember éppen a számára elegendő mennyiségű életerőt vesz át, annyit, amennyire szüksége van ahhoz, hogy felszabadítsa, aktivizálja, vagy átalakítsa fizikai és éterikus testjeinek energiáit. A Reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását és a szövetek és csontok újraépülését, hanem segít abban is, hogy a mentális szint kiegyensúlyozottá váljon. A Reiki nem hitrendszer. A páciensnek nincs szüksége mentális felkészítésre vagy bármiféle irányításra, elegendő, ha csak vágyik arra, hogy megkapja és elfogadja az energiát. Másrészt, mivel itt nem hiedelemrendszerről van szó, elegendő a Reikit gyakorló részéről, ha világossá válik szándéka, hogy kezelést akar adni, s az energia rögtön aktivizálódni fog, ha megfelelő módon alkalmazzák. A Reiki tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze, épp a megfelelő kulcs a megvilágosodás eléréséhez. Mint az életben a legtöbb dolgot, a Reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk. Hideg Piroska Reiki Mester-Tanár

Természetgyógyász