Elektroakupunktúra

_60b113ab-eb1d-4b00-b89e-1a7ffd84e920.jpgAz elektroakupunktúra és az akupunktúra mint komplementer és alternatív gyógyászati módszerek világszerte elfogadottak, főként az akut és krónikus fájdalmak kezelésére. Az elektroa kupunktúra fiziológiai mechanizmusainak kutatása az 1950-es években kezdődött, amikor a Pekingi Egyetemen egy farmakológiai tanulmány kimutatta, hogy az analgéziai hatások kifejlődéséhez 15-20 perces indukciós idő szükséges, és hogy ezekben a kémiai anyagok is szerepet játszanak. A kutatások rámutattak az endogén opioid peptidekre, mint az akupunktúra hatásának főbb közvetítőire, mivel az elektroakupunktúrás analgéziát az opioid receptor antagonistája, a naloxon antagonizálja.

Az akupunktúra fiziológiai mechanizmusai

Az elektroakupunktúra a stimulált szövetben receptorokat vagy idegrostokat izgat, amelyek fiziológiásan erős izomösszehúzódások során is aktiválódnak. Az akupunktúra és a testmozgás egyaránt ritmikus kisüléseket idéz elő az idegrostokban, és endogén neurotranszmitterek felszabadulását okozzák, beleértve az opioidokat, monoaminokat, oxitocint és más neuropeptideket, mint például a P anyag (SP), a kalcitonin génhez kapcsolt peptid (CGRP), a galanin (GAL), a kortikoliberin (CRF) és a neuropeptid Y (NPY). Ezek a neurotranszmitterek fontos szerepet játszanak a fájdalom érzékszervi, affektív és kognitív elemeinek szabályozásában.

Han professzor kutatásai

Han professzor 1965 óta foglalkozik az akupunktúra terápia és anesztézia alapmechanizmusainak kutatásával. Az akupunktúra által kiváltott analgézia jelenségeinek emberi és állati modelleken végzett alapos vizsgálata után megkezdte annak neurokémiai mechanizmusainak tanulmányozását. Han professzor volt az első, aki leírta az akupunktúrás analgézia tér-idő eloszlási mintázatát az emberi testen. Felfedezte, hogy a szerotonin és az opioid peptidek (endorfinok és dinorfinok) a két fő kémiai anyag, amelyek közvetítik az akupunktúrás analgéziás hatást.

Elektroakupunktúra Analgézia (EAA)

Az emberi alanyokon végzett elektroakupunktúra analgézia (EAA) kimutatta, hogy az endogén opioid peptidek (EOP) plazmában vagy cerebrospinális folyadékban történő fokozatos hatását eredményezi. Han professzor kutatásai rámutattak, hogy az EAA frekvenciafüggő módon különböző EOP-ok bevonásával történik. Az alacsony frekvenciájú  EAA a mu- és delta-opioid receptorok aktiválásával jön létre, enkephalin, béta-endorfin és endomorfin felszabadulása révén a szupraspinális központi idegrendszeri régiókban, míg a magas frekvenciájú  EAA hatásai a dinorfinok kappa opioid receptorokra gyakorolt hatásával a gerincvelőben valósulnak meg. A két frekvencia kombinációja mind a négy opioid peptid egyidejű felszabadulását eredményezi, maximális terápiás hatást elérve.

Klinikai alkalmazások

Ez a felfedezés klinikai tanulmányokban is igazolást nyert különböző krónikus fájdalommal küzdő betegek, például derékfájás és diabéteszes neuropátiás fájdalom esetében. Han professzor azt is megállapította, hogy minden közvetítőnek van egy ellentétes hatású párja, amely fenntartja a fiziológiai egyensúlyt. Például az agyban a noradrenalin a szerotoninnal ellentétesen működik a fájdalom kontrolljában, míg a kolecisztokinin (CCK) nevű neuropeptid az egész központi idegrendszerben anti-opioid hatást mutat.

Elektroakupunktúra és addikció kezelése

Han professzor kutatásai az akupunktúra használatát az opioid (heroin) függőség kezelésében is vizsgálták, különösen a HANS eszköz használatával. Kutatásai kimutatták, hogy az akut opioid megvonás során a HANS hatékonyan képes kontrollálni a megvonási tünetek 90%-át. A HANS kezelés nemcsak a megvonási tüneteket segít enyhíteni, hanem csökkenti vagy megszünteti az opioidok iránti sóvárgást is.

Tudományos elismerések  az elektroakupunktúra témában

Han professzort számos díjjal tüntették ki az akupunktúra fiziológiájával kapcsolatos kutatásaiért. 2014-ben megkapta a második Cheung On Tak Nemzetközi Díjat a Kínai Orvostudományért tett kiváló hozzájárulásáért. Ezenkívül több mint 100 egyetemen és intézményben tartott előadásokat világszerte, és számos jelentős nemzetközi konferencián volt meghívott előadó. Az orvosi képalkotás és a tudományos kutatások fejlődésével az akupunktúra szerepe a modern orvosi gyakorlatban egyre nyilvánvalóbbá válik. Han professzor kutatásai tudományos alapot adtak az akupunktúrának, amely így méltó helyet foglalhat el a hagyományos orvoslásban is.

Kedves Páciensem!

Örömmel tájékoztatom, hogy rendelőmben magas szintű szakértelemmel és mélyreható ismeretekkel várom Önt az elektroakupunktúrás kezelésekre. Mint a Hagyományos Kínai Orvoslás elkötelezett természetgyógyásza, célom, hogy a legújabb tudományos eredményeket ötvözve a hagyományos módszerekkel segítsek Önnek az egészség megőrzésében és a fájdalmak enyhítésében.

Az elektro akupunktúra egy innovatív és hatékony módszer, amely a hagyományos akupunktúra technikáit ötvözi a modern technológia előnyeivel. Különböző frekvenciájú elektromos impulzusok segítségével serkentjük a test öngyógyító folyamatait, enyhítjük az akut és krónikus fájdalmakat, valamint támogatjuk a stressz csökkentését és az általános jóllétet.

Rendelőmben biztonságos és nyugodt környezetben, személyre szabott kezelési tervekkel várom Önt, hogy a legmegfelelőbb megoldást nyújtsam problémáira. Akár derékfájdalommal, akár ízületi gyulladással, akár más krónikus betegségekkel küzd, nálam megtalálja a szükséges támogatást és szakértelmet.

Bízunk benne, hogy az elektroakupunktúrás kezelés segítségével javíthatjuk életminőségét és hozzájárulhatok az Ön hosszú távú egészségéhez. Kérjük, lépjen kapcsolatba velem időpontfoglalás céljából, és tapasztalja meg a természetes gyógyítás erejét!

Tudjon meg többet a Biofrekvenciás Elektroakupunktúráról.

 

Természetgyógyász