Hatékony gyógyítás a bőrön keresztül

Bőrzónák és Bach virágterápia

A Bach virágterápia alapja, hogy minden betegség tükröződik a test felületén, és a megfelelő virágesszenciát közvetlenül a bőrről leolvashatjuk. A bőrzónák elmélete hasonló a reflexológiához, és az alkalmazott virágesszenciák külsőleg sokkal hatékonyabbak, mint belsőleg. Dr. Edward Bach eredeti szándékait gyakran félreértik, azonban Dietmar Krämer német alternatív gyógyász fejlesztései – különösen a sínelmélet és a bőrzónák használata – új lehetőségeket nyitnak meg a terápia területén.

A bőrzónák kezelésével a virágesszenciák rövidebb idő alatt fejtik ki hatásukat, különösen, ha mentális problémákat kell kezelni. Krämer megfigyelései alapján bizonyos esetekben a belső alkalmazás hosszú idő után sem hozott eredményt, de a külső kezelés jelentős javulást hozott.

A mentális problémák sokkal hatékonyabban kezelhetők, ha a virágesszenciákat a megfelelő bőrzónákon alkalmazzák. Az érzelmi zavarokat ott kezelik, ahol azok fizikailag megjelennek, ami által a fizikai tünetek is megszűnhetnek. Az aktív bőrzónákon fájdalom vagy más kellemetlen érzések tapasztalhatók, míg a csendes zónákban tünetek nélkül is megjelenhetnek energetikai elváltozások, amelyek a megfelelő kezelésre várnak.

A bőrzónák használata különösen hatékony lehet krónikus, kezelés-rezisztens esetekben, valamint kozmetikai célokra is, például hegek gyógyítására vagy szemölcsök eltávolítására. Edward Bach maga is alkalmazta a virágterápiát ilyen célokra, ahogyan egyik páciense esetében egy szemölcsöt teljesen eltüntetett a bőrön hagyott heg nélkül.

A megelőzés és az egészségügy területén a bőrzónák nagy potenciállal rendelkeznek. Az érzelmi zavarok fizikai megjelenése előtt a zónákra alkalmazott virágesszenciák megelőzhetik a fizikai betegségek kialakulását, valamint gyorsabban oldják fel a negatív érzelmeket.

Fontos azonban, hogy a terápia során a páciens maga alkalmazza a virágokat a bőrére, tiszteletben tartva szabad akaratát. A virágesszenciákat hígítva vagy krémként kell felvinni, és minden esetben kerülni kell a tiszta esszenciák alkalmazását a bőrön.

A bőrzónák és a Bach virágterápia együttműködése új utakat nyit a gyógyításban, segítve a mentális és fizikai zavarok gyógyítását. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez a módszer nem helyettesíti az orvosi kezelést.

yangsheng