Védelem az Alzheimer és a Parkinson kór ellen?

3b55b5a4-975e-4266-a2ad-ae8f996f1ba2.jpgVédelmet nyújthat e az egészséges bélrendszer  az olyan betegségekkel szemben, mint az Alzheimer-kór, a demencia és a depresszió?
*A bél-agy tengely és a mikrobiom szerepe - védelem és megelőzés a PMA zeolit segítségével.*

Az Alzheimer-kór, a demencia egyéb formái és a Parkinson-kór.

Ezeknek a neurodegeneratív vagy neurofiziológiai betegségeknek a pontos okai azonban még mindig nem teljesen tisztázottak. A kutatók keményen dolgoznak azon, hogy megértsék e betegségek mögöttes mechanizmusait, és megelőző stratégiákat dolgozzanak ki hatásuk enyhítésére.

Az egészség a bélben van - egy régi népi bölcsesség egyre inkább tudományosan is bizonyítást nyer

Régóta ismert, hogy a bél és annak mikrobiomja felelős immunrendszerünk mintegy 80 százalékáért. Gyakran "második agyunknak" is nevezik. De hogy ez az állítás mennyire igaz, az csak az utóbbi években intenzívebbé vált kutatások során derült ki.

A modern idegtudomány most egy lenyűgöző aspektusra összpontosít: a bél-agy tengelyre. Egyre több tudományos vizsgálat bizonyítja, hogy a bélrendszerünkben található mikroorganizmusok trilliói, az úgynevezett mikrobiom kulcsszerepet játszik a bél és az agy közötti kölcsönhatásban. A tudomány jelenlegi állása szerint a bélrendszer gyengülése és betegségei, valamint a mikrobiom összetételének zavarai, az úgynevezett diszbiózis, valójában számos egészségügyi problémához vezethetnek, beleértve a krónikus gyulladást, a depressziót és még az olyan neurodegeneratív betegségeket is, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór. Egyre több szakértő tanácsolja ezért az embereknek, hogy figyeljenek oda a bélrendszerük egészségére, és tegyenek aktív intézkedéseket ennek megelőzésére, például PMA zeolitot tartalmazó bélméregtelenítéssel.

Fontos összefüggés - hogyan befolyásolja a bélrendszerünk az agy egészségét

A bél-agy tengely az agy és a bél közötti dinamikus és kölcsönös kommunikációs kapcsolatot írja le. Ez magában foglalja a mindkét irányba áramló jeleket. Ennek a kommunikációnak az egyik legfontosabb közege az idegrendszer, különösen a bélben lévő bélrendszeri idegrendszer, amelyet "bélagynak" is neveznek. Mintegy 100 millió idegsejtjével - jóval több, mint amennyi a gerincvelőben található - központi szerepet játszik a bélmozgások, a véráramlás és az emésztőrendszer immunológiai funkcióinak szabályozásában. A bél-agy tengely működésében a hormonok is döntő szerepet játszanak. A bél több mint 20 különböző hormont termel, köztük nagy arányban szerotonint, amelyet gyakran "boldogsághormonnak" neveznek. Ez a hormon nemcsak a hangulatunk szempontjából fontos, hanem a melatonin előanyaga is, amely szabályozza az alvás-ébrenlét ritmusunkat, és így hozzájárul a pihentető alváshoz - az egészséges, megfelelő alvást pedig ma már a neurológiai és pszichiátriai betegségek megelőzésének fontos elemének is tartják.

Ha a bélrendszer stresszes, az agy is veszélyben van

Modern életmódunk, amelyet a stressz, a rohanó tempó és az erősen feldolgozott élelmiszerek gyakori fogyasztása jellemez, jelentősen megterheli a bélrendszerünket. Ezek a hatások károsíthatják a bélflórát és károsíthatják a bélfalat, aminek messzemenő következményei lehetnek az egészségünkre, beleértve a mentális egészségünkre gyakorolt közvetlen hatásokat is. Gyakran nem fordítanak elég figyelmet arra sem, hogy a levegőn, a vízen és az élelmiszereken keresztül bevitt összes nehézfém mennyire szennyezi szervezetünket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint az EU-ban az összes haláleset mintegy 25 százaléka környezeti mérgek miatt következik be. A WHO Európai Regionális Irodája 2015-ben arra figyelmeztetett, hogy a környezet és az egészségügy terén elért haladás ellenére a régióban a betegségek és halálesetek egynegyede még mindig a környezetszennyező anyagoknak való kitettségre vezethető vissza.

Az olyan nehézfémek, mint az ólom, a higany, a kadmium és az arzén, valamint a könnyűfém alumínium jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek, különösen akkor, ha idővel felhalmozódnak a szervezetben. E fémek és más toxinok eltávolítása a szervezetből és az egészséges bélflóra helyreállítása ezért alapvető fontosságú intézkedések a bél és az agy egészségének védelme és javítása érdekében.

Egyre világosabbá válik tehát, hogy az agyi betegségek megelőzése a bélben kezdődik. Ennek egyik egyszerű és hatékony módja a belek tisztítása a vulkáni kőzet zeolit segítségével. A természetben előforduló zeolitok közül azonban csak a "klinoptilolit zeolit" forma alkalmas emberi használatra, és itt is csak a "PMA zeolit" speciális változatát vizsgálták széleskörűen, tudományosan, tanulmányokban.

Forrás:www.panaceo.com/blog/verbindung-darm-gehirn-neurodegenerative-erkrankungen

Hideg Piroska szakmai weboldala

Hideg Piroska